Logo nieuwsbode-zeist.nl


Burgemeesters Marijke van Beek (gemeente Wijchen) en Corry van Rhee-Oud Ammerveld (gemeente Druten) over de inzet van Meld Misdaad Anoniem binnen de gemeenten.
Burgemeesters Marijke van Beek (gemeente Wijchen) en Corry van Rhee-Oud Ammerveld (gemeente Druten) over de inzet van Meld Misdaad Anoniem binnen de gemeenten.

Gemeenten Wijchen en Druten gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem

  Nieuwsflits

Wijchen - Burgemeesters Marijke van Beek van de gemeente Wijchen en Corry van Rhee-Oud Ammerveld van gemeente Druten, tekenden samen met Karin Krijnen van het meldpunt een samenwerkingsovereenkomst. De gemeenten ontvangen vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude. De samenwerking zorgt dat beide gemeenten eerder en beter informatie krijgen over ondermijnende criminaliteit. Dat versterkt de integrale bestrijding daarvan.

Tot nu toe kwamen anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem alleen terecht bij de politie en andere opsporingsdiensten. Door de aansluiting van Wijchen en Druten krijgen de gemeenten direct toegang tot de voor hen relevante meldingen. Daarmee zijn meldingen beschikbaar bij de aanpak van bijvoorbeeld woonfraude, bijstandsfraude of georganiseerde criminaliteit. Burgemeester Van Rhee-Oud Ammerveld: “Ik ben blij met deze stap, want ik vind het belangrijk om deze vormen van criminaliteit op te sporen en aan te pakken. Dat kan de politie niet alleen en de gemeente ook niet. Burgemeester Marijke van Beek vult aan: “We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. In samenspel kunnen we ervoor zorgen dat de lokale gemeenschap weer wat veiliger wordt.”

Anonimiteit centraal

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel vande politie. Je meldt bij Meld Misdaad Anoniem over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Alleen als de anonimiteit van een melder gewaarborgd kan worden, wordt de melding doorgestuurd naar de aangesloten partners. Een anonieme melding moet dan eerst worden getoetst: kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een verdachte of adres bekend? Nader onderzoek kan nieuwe feiten opleveren. Pas als die feiten de anonieme melding onderbouwen kunnen de opsporingspartners overgaan tot actie. 

Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om te melden via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden

Samenwerking in de regio Tweestromenland

Binnen de samenwerking van de gemeenten in de regio Tweestromenland is sinds kort ook de gemeente Beuningen aangesloten bij het netwerk van Meld Misdaad Anoniem. De overige gemeenten in Tweestromenland (Heumen, WestMaas en Waal en Berg en Dal) zullen snel volgen. Burgemeester Van Beek:”Hoe collectiever we deelnemen, des te krachtiger wij onszelf maken bij de bestrijding van criminaliteit en ondermijning. Het is belangrijk dat de burgemeesters beschikken over een gelijkwaardige informatiepositie."

Meer berichten