Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Méér Muziek in de Klas

Samenwerking Ondernemend Zevenaar en Méér Muziek in de Klas Lokaal de Liemers

  Nieuwsflits

van de redactie 

De winkeliers van Ondernemend Zevenaar gaan een bijzondere verbintenis aan met Méér Muziek in de Klas. Met de invoering van de nieuwe elektronische Zin in Zevenaar-cadeaukaart die de Zevenaar De Stad in!-cadeaubon gaat vervangen wordt er een structurele financiële bijdrage aan Méér Muziek in de Klas Lokaal de Liemers geleverd.

ZEVENAAR - Méér Muziek in de Klas is in Zevenaar voornamelijk bekend van het bezoek van Koningin Máxima aan Het Musiater in juni 2018. Waarbij onder toeziend oog van onze Hoogheid het eerste muziekakkoord van Gelderland, namelijk Méér Muziek in de Klas Lokaal de Liemers ondertekend werd. Waar staat het ook al weer voor? Méér Muziek in de Klas heeft als doel basisschoolleerlingen structureel muzieklessen te laten volgen onder schooltijd. Muziek bevordert de sociaal-emotionele-ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein en is juist in de basisschoolleeftijd van groot belang. Kunstwerk! is met een enthousiast scholenteam bezig om dit op alle basisscholen in de Liemers te verwezenlijken.

Wat eraan vooraf ging

Bert Frölich, directeur van Kunstwerk! en tevens ambassadeur voor Méér Muziek in de Klas Lokaal de Liemers is al ruim drie jaar bezig met het vinden van een nieuwe geldstroom en de verbinding met de lokale ondernemers. Met deze unieke samenwerking worden de lokale ondernemers geholpen met een online systeem en gezamenlijk dragen ondernemers en consument bij aan structureel muziekonderwijs. De start van een bloeiende samenwerking met een win-winsituatie voor alle partijen.

Met de nieuwe Zin in Zevenaar-cadeaukaart dragen consumenten bij elke aankoop die ze doen in de Zevenaarse winkels bij aan muziekonderwijs voor de basisschoolkinderen in de regio. Winkeliers dragen namelijk een percentage van de waarde van de cadeaukaart af aan Méér Muziek in de Klas Lokaal de Liemers. Dit systeem is tot stand gekomen door de MuziekMatch. Dit is een financiële stimulans om ook het bedrijfsleven te betrekken bij het muziekonderwijs in de regio.

Zin in Zevenaar

Met de overstap naar de Zin in Zevenaar-cadeaukaart zullen er geen papieren Zevenaar De Stad in!-cadeaubonnen meer te koop zijn. Deze blijven uiteraard wel geldig!

Meer berichten