Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Pixabay

Huurverhoging Vivare met gemiddeld 2,6 procent

  Nieuwsflits

Arnhem - Vivare verhoogt de huur van haar woningen per 1 september met gemiddeld 2,6 procent. Sommige bewoners krijgen geen huurverhoging, andere tot maximaal 3,4 procent.

De huurverhoging gaat dit jaar vanwege de corona-crisis niet per 1 juli in, maar twee maanden later. Er is een maatwerkoplossing voor huurders die in de problemen komen met het betalen van de huur

De huurverhoging van Vivare ligt ruim onder het wettelijk maximum van 5,1 procent. Om ook in de toekomst diverse inkomensgroepen vertegenwoordigd te hebben in de wijken, is de huurverhoging dit jaar niet inkomensafhankelijk. Vivare zet huuropbrengsten in om nu en in de toekomst te kunnen blijven werken aan voldoende betaalbare en passende woningen voor onze huurders.

Uitzonderlijke omstandigheden

Eric Angenent, directeur bestuurder van Vivare, over het uitstel van de huurverhoging: "Er is op dit moment sprake van uitzonderlijke omstandigheden vanwege de corona-crisis. Daarom hebben we in april besloten om de huurverhoging twee maanden uit te stellen.” 

Het besluit om de huurverhoging uit te stellen is geen landelijk besluit. Elke corporatie maakt hierin haar eigen afweging. Naast het uitstel van de huurverhoging met twee maanden vanwege de coronacrisis, is er een maatwerkoplossing voor huurders die in de problemen komen met het betalen van de huur.

Meer berichten