Logo nieuwsbode-zeist.nl


EMM koning Frans en koningin Alice Witjes ontvangen de vendeliers niet met  marsmuziek maar op anderhalve meter afstand. (foto: Ab Hendriks)
EMM koning Frans en koningin Alice Witjes ontvangen de vendeliers niet met marsmuziek maar op anderhalve meter afstand. (foto: Ab Hendriks)

'Nog een jaar koningspaar van EMM'

  Nieuwsflits

OOY - Schutterij Eendracht Maakt Macht in Ooy zou dit weekend het kermisweekend houden. Deze hoogtijdagen binnen de 126 jarige schuttersvereniging vervielen door de RIVM-regels om het coronavirus in toom te houden. Het schuttersdevies “In Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid” bracht het koningspaar Frans en Alice Witjes er toe om een alternatief te verzinnen: "Wij nodigen de schutterij uit om in onze tuin een borrel te komen drinken om het kermisgevoel te ervaren!" Er is nog een reden om de schutters te fêteren: "Wij blijven twee jaar het koningspaar van Schutterij EMM. Door corona vielen alle schuttersfestiviteiten weg waardoor geen nieuwe koning op het schild kon worden gedragen. Na overleg met het bestuur, gaan wij nog een jaar door. Alice en ik vinden dit vanzelfsprekend." Er is volgens Alice nog een reden: "Door het wegvallen van de contacten binnen onze schutterij missen wij elkaar, onderschat dat niet. Iedereen is blij, sommigen noemen de bijeenkomst van vandaag zelfs een reünie!" Frans ontdekte dat in 1961 een koningspaar ook twee jaar in functie bleef. "Nee, er was geen economische crisis of een ontembaar virus dat het openbare leven lam legde, maar er waren gewoonweg geen kandidaten voor het koningschap! Eigenlijk was dat ook een crisis! Men vroeg aan het zittende koningspaar Bennie en Annie Gesthuizen om er nog een jaartje aan vast te knopen, zij hadden het immers prima gedaan!"

door Ab Hendriks

Lees het complete artikel in Zevenaar Post van woensdag 24 juni 2020

Meer berichten