Logo nieuwsbode-zeist.nl


Mondkapjes van Hul le Kes.
Mondkapjes van Hul le Kes.

Gezichtsmasker in stijl: ontwerpers uit Arnhem en Nijmegen ontwikkelen mondkapjes

  Nieuwsflits

Arnhem - Duurzame Mode 025 heeft FACEMASKS 025 gelanceerd: een collectie herbruikbare mondkapjes van negen duurzame ontwerpers uit de regio van Arnhem en Nijmegen.

Het is drie weken geleden dat het dragen van mondkapjes verplicht werd in het openbaar vervoer, waardoor een nieuwe afvalstroom van wegwerpproducten als mondkapjes en handschoenen is ontstaan.

In de omgeving Arnhem en Nijmegen speelt duurzaamheid in mode al langere tijd een grotere rol. Aan het begin van de coronacrisis begonnen diverse modeontwerpers al met het produceren van herbruikbare mondkapjes, die na het wassen opnieuw te gebruiken zijn. Inmiddels is de vraag zo groot, dat zij er bijna niet tegenop kunnen produceren.

Lokaal geproduceerd

Duurzame Mode 025 heeft daarom deze collectie herbruikbare mondkapjes gelanceerd. Ze worden gemaakt van reststoffen en worden lokaal, in de eigen regio geproduceerd.

De deelnemende ontwerpers uit Arnhem zijn Fraenck, FUNDIES, Hempje, Hul le Kes en Mirte Engelhard. Daarnaast nemen Anna Treurniet, Roumans, Schrav uit Nijmegen en *DIED* uit Aalten deel aan het project.

De mondkapjes zijn lokaal te koop bij Museum Arnhem, Dudok Arnhem, Stationshuiskamer Arnhem Centraal, Rozet en Arnhem Store.

Ondernemers

De aanschaf van een FACEMASK 025 helpt men niet alleen de zichzelf en het milieu, maar ook lokale ondernemingen en ontwerpers die door de coronacrisis een zware periode doormaken.

Duurzame Mode 025

Duurzame Mode 025 heeft als doel om het huidige mode ecosysteem in de 025- regio (Arnhem/Nijmegen) te versterken, verbinden en profileren. Duurzame Mode 025 wil laten zien hoeveel er eigenlijk gebeurt in de regio van Arnhem en Nijmegen op het gebied van experiment, innovatie en duurzaamheid in de mode.

Duurzame Mode is tot stand gekomen met betrokkenheid van o.a.: het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, provincie Gelderland, gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen.

Meer berichten