Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Hans van Oosterhoudt

Onderzoek naar fatale brand: flat was in orde

  Nieuwsflits

De twee doden die vielen bij de brand in een flat aan het Gelderseplein zijn vrijwel geheel veroorzaakt door de brandende bankstellen in de hal. Het gebouw zelf was brandveilig. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Crisislab.

Arnhem - Bij de brand in de flat in Arnhem-Zuid kwamen afgelopen nieuwjaarsnacht een vader en zijn zoontje om het leven nadat ze samen met de moeder en dochter vast kwamen te zitten in de lift. Twee brandende oude bankstellen in de hal veroorzaakten hitte en giftige rookgassen.

Ruitje

Het ontwerp van de hal voldeed aan de wettelijke eisen voor brandveiligheid, met uitzondering van een ruitje in de deur tussen het trappenhuis en de hal en een deur naar de ruimte onder de trap in het trappenhuis. Deze aanpassingen zijn gedaan om vandalisme tegen te gaan en hadden volgens het onderzoeksbureau nauwelijks invloed op de brandveiligheid.

Extra vluchtdeur

Woningcorporatie Vivare, die het onderzoek liet uitvoeren, gaat nog dit jaar enkele aanpassingen doen aan de flat. Zo komt er onder meer een aluminium pui in het trappenhuis, een extra vluchtdeur op de begane grond en krijgen alle woningen rookmelders.

Nog een rapport

Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid komt nog dit jaar met een rapport over de flatbrand naar buiten.

Meer berichten