Logo nieuwsbode-zeist.nl


Werk van Paul en Wilfrie
Werk van Paul en Wilfrie (Foto: Wilfrie Linssen)

Expositie beelden in brons en schilderijen

  Nieuwsflits

Persingen - Paul Verstegen (schilderijen) en Wilfrie Linssen (brons), beide lid van de Kunst Kolonie Plasmolen, exposeren in Het kerkje van Persingen op 11 en 12  juli, dagelijks van 10.30-17.00 uur

Binnen het werk van Paul Verstegen is het uitgangspunt de abstractie te onderzoeken puur op kleur, verfbehandeling compositie en kwaststreek. Binnen zijn werk laat hij het proces onderdeel worden van het product en laat daarbij ruimte voor associatie en laat zich hierbij leiden door wat spontaan ontstaat.

Paul presenteert recent werk wat voortgekomen is vanuit diverse studies over röntgenfoto’s CT-scans etc. “De vele vormen, lijnen die hierin te ontdekken zijn vind ik fascinerend. De organische tot meer strakke lijnen en de transparantie lijken een eigen beeldtaal te bezitten, waardoor iedere foto een eigen identiteit heeft”. Dit inspireerde hem om deze beeldtaal te gaan onderzoeken.

www.paulverstegen.eu

Wilfrie exposeert sinds 1988 in vele gerenommeerde galeries en beeldentuinen. Naast haar vrije werk ontwerpt zij ook in opdracht voor bedrijven, overheden en particulieren. De inspiratie voor haar werk vindt ze in de thema’s: mens, dier en mythologie. “Ieder beeld is voor mij weer een uitdaging, niet alleen creatief-maar ook technisch gezien. Een spannende zoektocht naar de wijze waarop ik de kern en ziel van het ontwerp het best kan treffen”. Haar recente beelden kenmerken zich door de bijzondere structuur, de huid van het beeld. Het resultaat van een lange zoektocht en tegelijkertijd het begin van een nieuwe richting in haar werk. Technisch gezien zijn het moeilijk te gieten beelden. Een ware uitdaging voor de bronsgieterij.

www.wilfrielinssen.nl

Meer berichten