Logo nieuwsbode-zeist.nl


De drie musketiers
De drie musketiers (Foto: )
terug in de tijd

Wat is een mensenleven, vragen velen zich af

  Nieuwsflits

Terug in de tijd met Henk van der Beek

Ik heb de laatste tijd met heel wat jongere mensen gesproken die in deze moeilijke tijd zich afvragen hoe wij oudere mensen er over denken. Als ik dan zeg; 'praat eens met je ouders', zeggen zij dat ze dit moeten ondervinden.

Delft - We moeten niet te veel kijken van rijk naar arm maar naar het begin van ons leven, vrouw of man doet er niet toe. Je wordt geboren en je wordt groot gebracht in een normaal gezin, vanaf leren lopen, praten en je te gedragen. Op je vijfde jaar naar de kleuterschool waar je van alles wordt geleerd door de Juf er waren geen mannen. Wat je geleerd hebt neem je mee naar de grote school, je kijkt je ogen uit naar je klasgenoten meisjes en jongens.

Op het schoolplein kijk je op naar de kinderen uit de hoogste klas, 12 en13 jaar, dat wil je ook. Voor je het weet zit je op hoger onderwijs en krijg je de leeftijd om verliefd te zijn, je kijkt steeds vooruit, je maakt van alles mee leuke en minder leuke dingen zoals een ieder ze mee maakt. Je gaat op sport en je gaat leren dansen waar je weer andere mensen leert kennen, je kijkt nog steeds vooruit, vrienden en vriendinnen krijgen verkering en gaan trouwen en stichten een gezin.

We gaan allemaal werken, vakmanschap, kantoor, verpleging, artsen en teveel om op te noemen. Bij grote problemen zochten we elkaar op en konden we op elkaar rekenen, het is jammer dat het niet altijd zo is. We worden ouder, rond de vijftig, gaan we omkijken wat er van ons geworden is, de kinderen zijn groot geworden onder ons zijn er al oma’s en opa’s, als we elkaar spreken hebben we het over het schoolplein waar is de tijd gebleven!

Voor de jeugd van nu schrijf ik mij verhalen, dingen die nooit meer mogen gebeuren, deze meiden en jongens zijn de toekomst van nu. Gelukkig hebben de meesten eerbied voor de ouderen die nog plezier hebben in deze tijd die lastig genoeg is. In mijn jeugd heb ik meermalen de film van de drie Musketiers gezien ,,Een voor allen, allen voor een” dit moeten wij in ere houden.

Meer berichten