Logo nieuwsbode-zeist.nl


Het team van East Nomads bij één van de tenten.
Het team van East Nomads bij één van de tenten. (Foto: )

Ondernemers slaan nieuwe weg in

  Nieuwsflits

Dat de evenementenbranche volledig stil is komen te vallen sinds de start van de coronacrisis, zal niemand zijn ontgaan. Delfts organisatiebureau De Burgemeesters en cateraar Smokey Goodness hebben de handen ineengeslagen en lanceren vanaf 13 juli hun nieuwe project East Nomads. Onder die naam staan in het Gelderse Aalten, vlak bij de Duitse grens, binnenkort negentig volledig ingerichte tenten, waar je kunt overnachten in stijl.

Delft - East Nomads is een initiatief van het Delftse creatief conceptbureau De Burgemeesters, dat zich normaal gesproken bezighoudt met het bedenken en organiseren van verrassende evenementen. Waar het concept East Nomads vandaan komt legt Guy Verbeek, mede-eigenaar van De Burgemeesters, ons uit. “In de festivalindustrie voelen we ons allemaal rondtrekkende nomaden. We reizen van plek naar plek, waar we telkens weer een nieuwe wereld opbouwen die bezoekers hun dagelijkse zorgen even laat vergeten. Door de maatregelen is dit festivalseizoen volledig weggevallen, wat een flinke klap is voor de industrie. Met East Nomads slaan we de handen ineen met veel verschillende organisatoren en leveranciers, zo hopen we met elkaar uit dit dal te komen”.

'In de festival- industrie voelen we ons net nomaden'

Belevingskamperen
De plekken op het tientallen hectaren tellende grasland zijn ruim opgezet. Bezoekers slapen in comfortabele bedden in een tent waarin ruim voldoende mogelijkheid is om anderhalve meter afstand te houden. Ook beschikt iedere accommodatie over een eigen sanitaire voorziening, met toilet, douche en wastafel. Bij elke tent zijn bovendien een grote picknickbank, loungestoelen, warme plaids en sfeervolle verlichting inbegrepen.

“We hebben er alles aan gedaan om East Nomads zo coronaproof mogelijk te maken,” licht Verbeek toe. “Over het hele terrein zijn brede looppaden aangelegd. Ook wordt bezoekers gevraagd bij het binnengaan van gemeenschappelijke ruimtes de handen te ontsmetten. Daarnaast werken we met de onze eigen app, waar mensen ons 24 uur per dag alles kunnen vragen. Zo voorkomen we drukte bij de receptie.” Via die app is het ook mogelijk eten en drinken te bestellen van lokale ondernemers – van ontbijt tot diner. “We hebben waar mogelijk de samenwerking opgezocht met lokale partners,” vertelt Verbeek.

Smokey Goodness BBQ
Toen Verbeek in contact kwam met Jord Althuizen en Rokus de Jong van het in Delft gevestigde Smokey Goodness, was de keuze om de locatie twee weken om te toveren tot vlammend BBQ paradijs snel gemaakt. Tussen 17 en 30 augustus staat het terrein vol met grote bbq’s en smokers en zorgen de pitmasters van Smokey Goodness voor geheel verzorgde diners, workshops en een actief randprogramma. Dit speciale arrangement wordt gecombineerd met het klassieke programma van East Nomads, waardoor het voor het hele gezin een perfecte vakantie is.

Niet vervelen
Naast de normale weken en het Smokey Goodness arrangement, wordt het terrein twee weekenden overgenomen door het team van sterrenchef Ron Blaauw waarbij je geniet van geheel verzorgde 6-gangendiners. Informatie en reserveren via www.eastnomads.nl.

De tijdelijke bewoners van East Nomads hoeven zich geen moment te vervelen. Niet alleen bevinden zich op het terrein verschillende mogelijkheden tot sport en spel, ook worden dagelijks activiteiten georganiseerd – van yogalessen tot workshops huttenbouwen voor de kinderen. Ook de omgeving barst van de natuur en cultuur.

Meer berichten