Logo nieuwsbode-zeist.nl


Van 6 tot en met 24 juli het kruispunt Sint Annastraat – Groesbeekseweg op de schop.
Van 6 tot en met 24 juli het kruispunt Sint Annastraat – Groesbeekseweg op de schop. (Foto: )

Kruispunt Sint Annastraat - Groesbeekseweg op de schop

  Nieuwsflits

Nijmegen - Als onderdeel van de herinrichting van de Sint Annastraat gaat van 6 tot en met 24 juli het kruispunt Sint Annastraat – Groesbeekseweg op de schop. Het kruispunt en het wegdeel tot aan het Keizer Karelplein is afgesloten voor verkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld. Vanaf 25 juli is de weg weer open.

Omleidingen

Om het verkeer zoveel mogelijk te spreiden, zijn er twee omleidingsroutes. Verkeer dat de stad in rijdt via de Sint Annastraat wordt omgeleid via de Groenestraat - Graafseweg. Verkeer dat de stad uit wil, wordt omgeleid via de Heyendaalseweg.

Voor fietsers is er een omleiding via de omliggende straten. Buslijn 7 van het centraal station naar het Afrikamuseum en andersom en buslijn 5 van Groesbeek via Nijmegen naar Beuningen en weer terug, rijden een andere route.

Herinrichting 

Sinds begin van dit jaar wordt er gewerkt aan de Sint Annastraat. De ventwegen zijn ingericht als fietsstraat en de middenbermen zijn aangepast. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers beter oversteken en wordt sluipverkeer door de wijken tegengegaan. De komende drie weken worden nog nieuwe lichtmasten geplaatst. In het najaar komen de nieuwe bomen en het overige groen.

Meer berichten