Logo nieuwsbode-zeist.nl


Wethouder deelt de eerste soep uit!
Wethouder deelt de eerste soep uit! (Foto: The Real Social)

Kick-off Buurtsoepie The Real Social Next Level groot succes

  Nieuwsflits

DELFT – Op dinsdag 30 juni om 16:00 stonden alle vrijwilligers voor de Buurtsoepie Kick-off klaar in het buurtcentrum aan de Van Adrichemstraat. DOEL Delfland verzorgde de heerlijke soep, jongeren van The Real Social Next Level zorgden voor werving in de wijken en de wethouder Hatte van der Woude opende de kick-off. Een mooi begin van een initiatief waarin jongeren zich vrijwillig inzetten voor de maatschappij.

Het initiatief Buurtsoepie geeft in de Delftse wijken Voordijkshoorn, Buitenhof en Voorhof jongeren de kans zichzelf te ontwikkelen. Zij helpen met de soep te maken, werving in de wijk te doen, bezorgen van de soep bij Delftse ouderen thuis en maken hierbij ook een sociaal praatje. Activering, participatie en preventie zijn drie belangrijke thema’s. De jongeren worden hierin begeleid door de teamcoaches van The Real Social Next Level. Om dit nieuwe initiatief een mooie start te geven opende wethouder Van der Woude de kick off in aanwezigheid van o.a. partners Delft Voor Elkaar, DOEL, Politie Delft en Cultuurhuis Delft.

Maatschappelijke Dienst Tijd
The Real Social Next Level is dé kans om je in te zetten voor je omgeving en tegelijkertijd keihard te werken aan je toekomst. In heel Nederland starten Maatschappelijke Diensttijd projecten waarin jongeren zich vrijwillig inzetten voor de maatschappij.  Als teammate van The Real Social ben je onderdeel van Sportief Besteed Groep en wordt je begeleid door medewerkers en het werkveld. Sportief Besteed Groep zet sport, bewegen en cultuur in om ervoor te zorgen dat iedereen in de maatschappij mee kan doen.

Meedoen?
Wil jij als jongeren vrijwillig inzetten voor de maatschappij of als organisatie aansluiten als partner? Bekijk de website www.therealsocial.nl en hoe jij kan bijdragen aan het verschil maken.

Meer berichten