Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto:

‘Coronaproof’ Bieslanddagen met klassiek concert, kerkdienst, kindertocht en theaterdiner tussen de koeien

  Nieuwsflits

Door de corona-uitbraak hebben de jaarlijkse Bieslanddagen een andere opzet: niet meer een tweedaags evenement, maar vier evenementen over een periode van enkele weken. Zo is er een ontdekkingstocht voor kinderen, een klassiek concert tussen de koeien en een kerkdienst op hooibalen. Organisatrice Joke van der Kraan: “We willen mensen laten zien hoe mooi Biesland is, en hoe fijn het in de polder is.”

De Bieslanddagen zijn sinds ongeveer vijftien jaar een begrip. In het eerste weekeinde stond de Bieslandse Polder in Delfgauw bol van de activiteiten. Vorig jaar trok het evenement zo’n 10.000 bezoekers uit onder meer Pijnacker-Nootdorp, Delfgauw, Delft, Zoetermeer, Ypenburg.

Door de corona-uitbraak is zo’n groot evenement niet meer mogelijk. Daarom zocht de organisatie – die bestaat uit ondernemers uit de Bieslandse Polder – naar een nieuwe opzet. Van der Kraan: “We hebben hier ruimte genoeg om kleinere groepen mensen te ontvangen. We zitten immers middenin de polder.”

Vier programmaonderdelen

De nieuwe opzet bestaat uit vier evenementen. Op 20, 21, 22, 27, 28 en 29 augustus kunnen elke avond maximaal 120 gasten genieten van een theaterdiner in de open koeientuin van Hoeve Biesland. Per avond zijn 10 plaatsen gereserveerd voor zorgmedewerkers. Tijdens het diner zitten bezoekers in duo’s op maximaal 1,5 meter afstand. De bediening vindt plaats vanuit het middenpad, zodat ook tijdens het serveren voldoende afstand wordt gehouden.

Zaterdag 29 augustus is de Polderdag voor kinderen. Tussen de Korftlaan in Delft en het Bieslandse Bos is een parcours met verschillende activiteiten, zoals slootjespringen, boompje klimmen en een survival. Op 30 augustus is er een klassiek concert door Sinfonia Rotterdam. Van der Kraan: “De muzikanten zitten op hooibalen. En tussen de muziek door hoor je af en toe een koe.”

De laatste activiteit is een openbare kerkdienst van de protestante kerk Pijnacker/ Delfgauw. Van der Kraan: “Een kerkdienst is ook een ontmoetingsplaats. Door corona hebben veel kerkbezoekers die ontmoetingen moeten missen. Daarom organiseren we een dienst in de open lucht, tussen de koeien.”

Ontmoetingen, cultuur en vermaak

De andere en kleinere opzet betekent dat de organisatie meer kosten maakt. Van der Kraan is daarom blij met donaties van een aantal geldschieters, zoals Rabobank Coöperatief Fonds. Tjerk-Martijn Mulder, directievoorzitter Rabobank: “Rabobank is van oorsprong een agrarische bank, en we voelen ons zeer betrokken bij dit soort evenementen. We zijn daarom blij dat de organisatie zich - met inachtneming van de coronaregels - blijft inzetten voor dit mooie evenement vol ontmoetingen, cultuur en vermaak voor jong en oud.”

De Bieslanddagen bezoeken kan alleen door voorregistratie. Meer informatie via www.bieslanddagen.nl.

Meer berichten