Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Jolene Adelaar

Tweede editie van het Queer Film Festival Utrecht

  Nieuwsflits

UTRECHT - De tweede editie van het Queer Film Festival Utrecht toont van 23 tot en met 30 augustus meer dan 10 films met bijzondere, belangrijke en prachtige LHBTI-verhalen. Een zomer vol films, binnen en buiten, op verschillende locaties verspreid over Utrechtse wijken. 

Het programma bevat Nederlandse premières, korte films en films die nog niet vaak in Nederland op het witte doek zijn vertoond. Het programma is samengesteld in samenwerking met culturele instellingen door de hele stad: Centraal Museum, het Rietveld Schröder Huis, ’t Hoogt in de Bieb, Vechtclub XL, RAUM, Pathé (Leidsche Rijn en Rembrandt), het Filmcafé en TivoliVredenburg.

Jonnie Paling van Queer Film Festival Utrecht: ‘De tweede editie van ons festival zou in juni tijdens het Midzomergracht festival hebben plaatsgevonden, maar door COVID-19 hebben we het moeten verzetten. We zijn enorm verheugd dat we in een kort tijdsbestek een alternatief filmprogramma hebben kunnen samenstellen in nauwe samenwerking met onze partners. Alles in lijn met de RIVM regels, uiteraard.’

Divers programma: ruim 10 films in 8 dagen

Al jaren een vaste waarde op het Queer Film Festival Utrecht is de Queer Shorts Night. In samenwerking met TivoliVredenburg kan men op dinsdag 25 augustus. de mooiste korte queer films zien, speciaal samengesteld door de Roze Filmdagen. Ook bijzonder is een openlucht vertoning op een van de buitenmuren van het Rietveld Schröderhuis (UNESCO Werelderfgoed). Op de stadscamping van RAUM in Leidsche Rijn toont de Brommerbios eveneens een prachtige LHBTQI+-film in de buitenlucht.

Toegankelijkheid

Om de toegankelijkheid van het programma te verhogen is een deel van de films gratis te bezoeken. Gezien de RIVM regels is online een ticket reserveren verplicht. Binnenkort start de verkoop via de sites van de betreffende locaties van het Queer Film Festival Utrecht en via www.qffu.nl.

Tijdens het Queer Film Festival Utrecht staan diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid centraal. Wij laten de queercommunity in de meest diverse vorm mogelijk zien en nemen je mee in de prachtige, ontroerende maar soms ook emotionele verhalen die centraal staan in ons programma.

Het programma

Bekijk het volledige programma en aanvullende informatie op www.qffu.nl of op Facebook via @QFFU2019.

Meer berichten