Logo nieuwsbode-zeist.nl


Pottenkijken

Pottenkijken bij... CDA-raadslid Noureddine El Mansouri

  Politiek

Achter zijn cappuccino ontpopt raadslid El Mansouri zich als een ambassadeur voor Zeist. ''Aan de rand van het sciencepark, midden in het bos met de grote stad om de hoek en Den Haag, Amsterdam en Rotterdam vlakbij.'' Op het sociale vlak ziet hij wel verbeterpunten. En dus zit hij in de politiek.

Zeist - We zitten met reden in het zwembad. El Mansouri heeft signalen opgevangen uit de maatschappij dat er kinderen zijn die niet naar zwemles gaan omdat het te duur is voor de ouders. Kinderen mogen hier niet de dupe van zijn, vindt hij.

Elk kind diploma A

''Een leskaart voor 4 keer kost 45 euro. Gemiddeld haalt een kind na 1 jaar zwemdiploma A. De geld-terugregeling biedt geen soelaas. Die 200,- euro is niet genoeg voor een zwemdiploma.'' El Mansouri wist de raad ervan te overtuigen om een regeling te maken die elk kind toegang biedt tot zwemles, tot het A-diploma.

Gastarbeiders
Hij kent Zeist al heel lang. Zijn grootvader was in 1966 een van de eerste gastarbeiders in Zeist, in een pension aan de Dr. Schaepmanlaan. Hij is geboren in Marokko. ''Mijn vader kwam in 1977 naar Nederland. Hij werkte toen in Harlingen (een mooi stadje) waar wij ook woonden tot en met 1998. Dankzij mijn opa had ik veel familie in Zeist. Een van de beste regio's van Nederland; ik woon er graag. Maar er is ook nog veel te doen.''

Stankoverlast
Het voortdurend aankaarten van de stankoverlast die de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Zeist-west gaf en de oplossing van dat probleem ziet El Mansouri als een succes van zijn partij, en van belang voor de mensen in Zeist-west.

Afval dumpen

Onlangs stelde hij vragen over het afval langs de flats aan de Laan van Vollenhove. Een bekend probleem dat dankzij zijn inzet weer op de politieke agenda staat. ''Ik heb heel wat over me heen gekregen toen ik daar aandacht voor vroeg'', vertelt hij. Het opkomen voor de zwakkeren -in dit geval kinderen die opgroeien in een buurt waar afvaldumpen een gegeven is- woog voor hem zwaarder. ''Nu wordt er serieus gekeken naar een manier om dit aan te pakken.''

Lyceumkwartier
''Mensen uit het Lyceumkwartier kennen de weg naar Het Rond zelf wel. In Zeist-west en in Zeist-Noord wonen mensen die de weg nog niet voldoende kennen. Voor hen wil ik er zijn.'' ''Het is hier goed geregeld. Maar niet iedereen maakt er gebruik van.''

Wij-samenleving

Noureddine EL Mansouri en zijn partij het CDA staan "voor de wij-samenleving en niet voor de ik-samenleving. Verbinding en omkijken naar elkaar, solidair zijn en gespreide verantwoordelijkheid zijn belangrijk voor mij."

Nummer 6 op de lijst

Noureddine El Mansouri kwam 4 jaar geleden bij het CDA in Zeist, dankzij een workshop georganiseerd door de burgemeester. ''Ik liep een jaartje mee en daarna kwam ik op de kieslijst in 2014. Ik heb een fulltime job als accountant.'' Het politieke ambacht sprak hem aan, en dan met name het opkomen voor de zwakkeren ziet hij als zijn taak, en de manier waarop het CDA invulling geeft aan normen en waarden.

Grondbeginselen

Je ziet dat partijen als D66 en de VVD meer gericht zijn op het individu. De PvdA en SP zijn meer gericht op de overheid die met oplossingen moet komen en wij zijn meer gericht op de kracht van de samenleving. Ik herken me in de grondbeginselen van het CDA.'' Hij benadrukt de vele overeenkomsten tussen het christendom en de islam, het geloof dat hij aanhangt, en de universeel menselijke waarden die daarin besloten liggen."Laten we vanuit de overeenkomsten samenwerken!".

Hij wilde het raadswerk in de vingers krijgen door eerst als buitengewoon raadslid te fungeren, maar schoof eind 2016 door. Toen zittend raadslid Hilde Kaemingk een baan in de USA kreeg.

Reageer als eerste
Meer berichten