Kandidaat-Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA) komt naar Bunnik

  Politiek

Bunnik - PvdA Kandidaat-Kamerlid Kirsten van den Hul komt maandagavond 6 maart naar de Gemeente Bunnik om campagne te voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zij is vereerd dat PvdA Bunnik een politiek debat in samenwerking met haar organiseert.

De gedreven en getalenteerde Van den Hul groeide op in Overijssel en studeerde Russisch in Amsterdam en Arabisch in Tunis. Omdat zij haar leven lang al ziet dat een maatschappij waarin mannen en vrouwen een gelijkwaardige rol hebben aantoonbaar beter en succesvoller is, zet ze zich op allerlei manieren in om die gelijkwaardigheid te bewerkstelligen. Zo reisde zij heel Nederland door om te horen hoe het hier gaat met vrouwen; thuis, op de arbeidsmarkt en in het maatschappelijk leven. In 2011 was zij voor Nederland Vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. In 2013 is haar boek “(S)hevolution” een feit. Voor het Algemeen Dagblad en Trouw schreef ze columns over dit onderwerp. In 2013 kreeg ze uit handen van minister Bussemaker de Joke Smitprijs voor haar bijdrage aan de bewustwording van het belang van gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.

Maandag 6 maart zal Van den Hul – voorafgaand aan de debatavond – uitgebreid spreken met een tiental Bunnikers die vrijwilligerswerk doen. Zij zullen haar vertellen wat ze naar Den Haag mee kan nemen voor haar nieuwe werk. Ook zullen zij haar vertellen welke maatschappelijke problemen er zijn voor hen die minder gelukkig zijn en hoe wij zorgen hebben over de democratie. Behalve emancipatie zullen tijdens de avond ook onderwerpen als het functioneren van de democratie, de onvrede onder burgers en de voorgenomen verbreding van de A27 aan bod komen.

Tijdens de dabatavond gaat Van den Hul in gesprek met Julie d'Hondt (Statenlid Provincie Utrecht), Paul Heijmerink van Perspectief21, de nieuwe Bunniker Afeef Aldoubosh en uiteraard het publiek. De avond wordt geleid door cabaretier en schrijver Vincent Bijlo.

De debatavond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in Woonzorcentrum Bunninchem aan de Burgemeester van de Weijerstraat 26 te Bunnik. Inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden graag via: https://goo.gl/forms/71wH5pkcwCe4Npe63.

Meer berichten