Het plan van bovenaf.
Het plan van bovenaf.
Bunnik

Gemeente Bunnik stemt in met initiatieven voor Scholeneiland

  Politiek

Bunnik - De bouwplannen voor Scholeneiland Bunnik zijn weer een stap verder. Het college van B&W van gemeente Bunnik heeft 28 maart  ingestemd met de plannen van de initiatiefnemers. Het gaat om een woongebouw met zorgeenheden en (zorg)appartementen door Quarijn en lekstedewonen en een Gezondheidscentrum van verschillende zorgverleners.

Sinds  januari dit jaar is wethouder Erica Spil verantwoordelijk voor het project Scholeneiland Bunnik. Zij heeft sinds haar start met zoveel mogelijk partijen gesproken om alle belangen en bijbehorende argumenten helder in beeld te krijgen. Zo hebben Quarijn en lekstedewonen de behoefte aan woonruimte voor dementerenden en ouderen met een zorgvraag naar voren gebracht.

Gezondheidscentrum

De deelnemers aan het gezondheidscentrum (huisartsen, fysiotherapeut tandarts en apothekers) hebben aangegeven waarom zij graag in een nieuw gezondheidscentrum willen en dat het de zorgverlening ten goede komt. Omwonenden en ouders hebben onder andere aangegeven het behoud van groen en groene natuurlijke ontmoetings- en speelplekken belangrijk te vinden.

Verschillende belangen

Uit de gesprekken blijkt dat er veel tegenstrijdige belangen zijn die het niet mogelijk maken om één plan te maken dat aan alle belanghebbenden tegemoet komt. Keuzes moeten worden gemaakt. Het college heeft alle belangen gehoord en argumenten afgewogen en ervoor gekozen om de planen voor het woonzorgcentrum in combinatie met het gezondheidscentrum uit te laten werken en te optimaliseren.

Daarbij zijn verschillende belangen gewogen:  nut, noodzaak en omvang van woonzorgcentrum en gezondheidscentrum; de mogelijkheid tot optimalisering van de bouwplannen (locatie en hoogte) inclusief parkeren en de kwaliteit van het groen.

De initiatieven

Het idee van het woongebouw heeft zijn oorsprong in een burgerinitiatief uit 2007. In het bestemmingsplan Scholeiland Bunnik (2010) is deze bebouwing vastgelegd.


Er is in Bunnik behoefte aan woningen voor dementerenden en bewoners met een zorgindicatie. Het plan van QuaRijn en lekstedewonen biedt invulling aan die behoefte. De initiatiefnemers voor het Gezondheidscentrum zijn gekomen tot hun plan door onder andere de groeiende druk op de zogenaamde eerstelijns gezondheidszorg. Door vergrijzing, een minder gezonde leefstijl en een toename van medische mogelijkheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Nieuwsoverzicht

Meer berichten

Meest gelezen

 

Meeste reacties