Logo nieuwsbode-zeist.nl


Gratis virtuele wandeling door het nieuwe centrum van Zeist

  Politiek

Zeist - Op woensdag 22 februari, om 20.00 uur, nodigt de Gemeente Zeist alle inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en andere geïnteresseerden in de gemeente uit voor een unieke ervaring; een wandeling door het nieuwe centrum van Zeist. Hoewel de aannemer nog moet beginnen is het mogelijk om nu al door het nieuwe centrum te lopen. "Door middel van een 3D animatie van het ontwerp waan je je als kijker midden in het winkelcentrum en krijg je een goede indruk van een groener, gastvrijer en gezelliger centrum", vertelt wethouder Marcel Fluitman. Dat meldt de voorlichter van de gemeente Zeist. Belangstellenden zijn welkom in het gemeentehuis, Het Rond 1, Zeist.
 
De afgelopen maanden hebben ontwerpteams bestaande uit inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en diverse experts samen het ontwerp gemaakt voor het toekomstige centrum van Zeist. Wethouder Fluitman: "Dit ontwerp is inmiddels klaar en op dit moment wordt de aannemer gezocht die in april moet starten met de herinrichting. We staan aan de vooravond van een jaar waarin een grote verandering plaats gaat vinden. Een verandering waardoor we weer een mooi centrum krijgen waar bezoekers graag komen om te winkelen, ondernemers graag ondernemen en bewoners met veel plezier wonen."
 
Het centrum blijft bereikbaar
In april 2017 start de herinrichting van de Markt. Hoe de verdere planning er globaal uitziet wordt op 22 februari bekend gemaakt. "De aannemer zal gefaseerd  te werk gaan om de overlast te beperken en het centrum toegankelijk te houden. Toegankelijk voor bezoekers, winkelend publiek, hulpdiensten, auto's, openbaar vervoer en fietsers. Tijdens de herinrichting blijven winkels, horeca en woningen bereikbaar. In samenwerking met Stichting Centrummanagement, ondernemers en bewoners willen we er voor zorgen dat de herinrichting optimaal verloopt, zodat we in 2018 kunnen genieten van een groen en gastvrij centrum waar het leuk is om te winkelen en te verblijven", vertelt wethouder Fluitman.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over de herinrichting van het centrum van Zeist kunt u op donderdag en vrijdag in het informatiecentrum, Weeshuislaan 5 in Zeist, terecht. Op de website www.centrumzeistvernieuwt.nl vindt u de actuele openingstijden, meer informatie over de ontwikkelingen in het centrum en kunt u zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten