Logo nieuwsbode-zeist.nl


Van links naar rechts: bedrijfsleider Jordy, Robin van der Meer, de assitent-bedrijfsleider en een staflid van FC Utrecht.
Van links naar rechts: bedrijfsleider Jordy, Robin van der Meer, de assitent-bedrijfsleider en een staflid van FC Utrecht.

FC Utrecht-speler Robin van der Meer helpt groenteman

  Sport

Zeist - Valentijnsdag kan niet meer stuk voor  filiaalhouder Jordy Gerritsen (22) van De Goudreinet aan de Hogeweg in Zeist. Zijn vriendin had hem aangemeld op de site van FC Utrecht. Die betaald voetbalorganisatie gaat regelmatig langs bij de fans, en Jordy is een hele echte. Hij was hartstikke blij met het onverwachte bezoek van FC Utrecht-speler Robin van der Meer.

De 21-jarige profvoetballer doet het niet alleen goed op het veld. Ook tussen de groente en het fruit staat hij zijn mannetje. Robin: ''Totdat ik 18 was heb ik altijd gewerkt. In de horeca; in de bediening in een café en bij een strandtent, dus werken kan ik wel.'' Jordy kan dat beamen. Zijn leeftijdsgenoot -de verdediger is jarig op 21 februari- heeft de bloemkolen uitgestald en notenmmix afgewogen. 

Robin van der Meer is niet de enige uitgeleende Utrechtspeler. Op 18 locaties nemen voetballers het werk over van die-hard fans. Teamgenoten werkten voor de politie, in een verpleeghuis, als chef-kok, pizzabezorger of vrachtwagenchauffer. Trainer Erik ter Hag reed als conducteur op de trein.  De selectieleden van de huidige nummer vier van Nederland in het kader van de actie 'Liefde voor het werk'.

''De supporters van FC Utrecht bezoeken gemiddeld 17 keer per jaar Stadion Galgenwaard. Nu worden de rollen omgedraaid en komen de spelers als verrassing een uurtje op bezoek bij de supporters, een hartverwarmend verrassingsbezoek waarbij passie voor werk en FC Utrecht centraal staan. In totaal bezoeken 34 leden van het technische hart (22 spelers en 12 stafleden) 17 verschillende locaties.'' Aldus de club.

Reageer als eerste
Meer berichten