Logo nieuwsbode-zeist.nl


Super atletische Anne Wiegers speelde haar laatste wedstrijd in de kuil en scoorde het 4de doelpunt voor Schaerweijde. Foto: Nasir Javid
Super atletische Anne Wiegers speelde haar laatste wedstrijd in de kuil en scoorde het 4de doelpunt voor Schaerweijde. Foto: Nasir Javid

Winst voor Schaerweijde dames 1 door durf en lef

  Sport

Zeist - Met durf en lef winnen de Dames 1 van Schaerweijde de tweede wedstrijd van de play-outs in de Overgangsklasse. Zondag gaan zij voor de finale. Het verslag is van Nasir Javid.


Dames 1 Schaerweijde won de 2de best of three play-outs wedstrijd thuis van Alecto. Zondag valt de beslissing uit in Leidendorp.  Na de eerste vijf minuten  van de wedstrijd had de ploeg van coach Chantal van Nistelrooij en Erik Jazet de wedstrijd  onder controle.  In de 16de minuut  opende Joosje Rijpstra  de score voor Schaerweijde .  Vervolgens werden er doelpunten gescoord  in de 25ste en 31ste  minuut van de wedstrijd door achtereenvolgens Elise Schellenkens en aanvoerder Lara vanden Boorn.  Doelpunt nummer twee was het resultaat van een mooie assist van Anne Wiegers. Met 3-0 gingen de dames de rust in. Dat gaf vertrouwen voor de tweede helft. Anne Wiegers maakte zelfs 4-0 in de slotfase en gaf hiermee haar team nog een boost voor de finale van zondag. Anne Wiegers speelde vandaag haar laatste wedstrijd in de Kuil.

Aanvoerder  Lara van den Boorn
Na de wedstrijd vertelde aanvoerder Lara  van den Boorn het volgende. ''Wij hebben als team hard gewerkt en laten zien dat wij in de Overgangsklasse thuis horen. Stukje bij beetje groeit het vertrouwen. Vandaag hebben wij de angst om te verliezen weggespeeld en dit resulteerde gelijk in een 4-0 overwinning.  Wij hebben met durf en lef gespeeld en dat geeft zeker vertrouwen aan de jongere spelers,  vooral aan diegene die voor het eerst zo'n wedstrijd spelen. Wij focussen  op ons spel en de analyse van de tegenstander wordt gedaan door de coaches. Wij geloven erin dat wij onze plek in de Overgangsklasse kunnen behouden'', aldus Lara.

Nieuwe coach Erik Jazet
Erik Jazet is de nieuwe coach voor volgend jaar. Hij assisteerde Chantal van Nistelrooij in de best of three ronde. Volgens  ex- tophockeyer Erik Jazet is Schaerweijde een heel mooie familieclub met ambitie en het is leuk om van zo'n club coach te zijn. ''Vandaag waren wij in de eerst helft de bovenliggende partij. Voor rust was de stand al 3-0.

De tweede helft was wat rommeliger, maar wij maakten toch nog een doelpunt.  Wij gaan er van uit dat wij in de Overgangsklasse blijven spelen. Met deze jonge groep  ga ik samen met assistent Bart van Gaalen graag aan de gang. Hij neemt veel ervaring mee. Deze jonge ploeg kan alleen maar groeien en zo wennen aan het niveau van de Overgangsklasse. Dat uitbouwen doen we met elkaar.


Dames 1 speelt op zondag de finale van best of three uit in Leiderdorp. De wedstrijd begint om 12:30 uur.

Kom en ondersteun de dames van Schaerweijde!
 
 

Reageer als eerste
Meer berichten