Logo nieuwsbode-zeist.nl


Deze foto's zijn zaterdag genomen. Foto's: Nasir Javid
Deze foto's zijn zaterdag genomen. Foto's: Nasir Javid

Dames 1 Schaerweijde degradeert

  Sport

Zeist - Schaerweijde dames 1 speelde afgelopen weekend twee wedstrijden achter elkaar in de serie best of three. De jonge ploeg in opbouw had de eerste wedstrijd na een gelijkspel en 2 rondes shoot-outs verloren. Zaterdag werd de 2de wedstrijd overtuigend gewonnen met 4-0. Zondag reisden de dames naar Leiderdorp voor de beslissende wedstrijd. Ze verloren zeer ongelukkig met 1-0 van Alecto. Het verslag is van Nasir Javid.

 
Zowel Dames 1 en Heren 1 deden geen goede zaken in de afronding op top niveau. Ze hadden beide weinig geluk met nemen van shoot-outs. De dames speelde ook de frequente wisselingen van speelsters en coaches een rol. Razwan Ahmed gaf het stokje over aan Chantal van Nistelrooij. In een eerder gesprek gaf Chantal aan veel te maken te hebben met vertrekkende speelsters. Nederlandse hockeyspelers zijn zeer gewenst aan Universiteiten als Harvard. Een studie in het buitenland in combinatie met topsport is heel aantrekkelijke combinatie. Geef ze eens ongelijk, dat ze hun kansen willen benutten. Het team moest opnieuw opgebouwd worden en is helaas nu gedegradeerd naar de Eerste Klasse. 


Het hockey seizoen is nu afgelopen en de nieuwe hoofd coach Erik Jazet kan nu nadenken over strategieën om het team terug te brengen naar Overgangsklasse.   
 
-- 
 

Reageer als eerste
Meer berichten