Ruime en verdiende overwinning Celeritas

  Sport

Bunnik - De mannen van Celeritas hebben zondag in sporthal De Tol in een goed gespeelde wedstrijd een ruime en verdiende overwinning behaald op het Haagse SOS/Kwiek. Het was al direct Celeritas dat zich liet gelden en liet blijken dat ze de achterstand van 3 punten op de lijstaanvoerder niet groter wilde laten worden en dat er gewonnen moest worden.

Binnen 10 minuten prijkte er al een 6-2 voorsprong op het scorebord ondanks de grote golf van Haagse aanvallen op het Celeritas doel hield de Bunnikse verdediging stand. Aanvallend stokte het Celeritas spel toen de beide opbouwspelers werden uitgeschakeld. Het verschil van 4 doelpunten bleef tot vlak voor het verstrijken van de eerste helft gehandhaafd. Een fraaie aanval van SOS/Kwiek met een goed uitgevoerde knikworp bracht het verschil terug naar 3 doelpunten. Bij de stand 13-10 werd er gerust.

Na de hervatting ging Celeritas met goed en snel handbal de wedstrijd bepalen, halverwege de 2e helft leidde Celeritas met 23-13 en zou de overwinning veilig moeten zijn. In het resterende gedeelte maakte Celeritas nogal wat fouten en werd er slordig omgegaan met de bal. Van goed aanvalsspel was geen sprake meer, er werd zeer nonchalant om gegaan met de gecreëerde kansen waardoor balverlies werd geleden wat de gasten de gelegenheid bood voor snelle uitvallen. Van deze kansen maakten zij dan ook een aantal malen gebruik, de resterende tijd was echter tekort om een Celeritas overwinning in gevaar te brengen.

Met een 24-18 overwinning blijft Celeritas op de 3e plaats met eenachterstand van 3 punten. Zondag gaan de Bunnikse mannen naar Rijswijk voor de ontmoeting met de reserves van Hercules

Meer berichten