Logo nieuwsbode-zeist.nl


Bunnik

Nieuwe app voor ontdekkingstocht langs het Bunkerpad

  Toerisme

Bunnik - Sinds zaterdag 17 juni kunnen kinderen aan de hand van een wandelroute-app het Bunkerpad tussen Fort bij Vechten en Fort bij Rijnauwen verkennen. Het pad loopt langs verschillende soorten bunkers middenin de weilanden. De twee forten, die allebei in de gemeente Bunnik liggen, zijn de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De linie is genomineerd om in 2019 UNESCO werelderfgoed te worden. Al wandelend kunnen kinderen en hun (groot)ouders op ontdekking in dit unieke erfgoed.
 
Loopgraven en bunkers
De bijzondere geschiedenis van de bunkers gaat ruim 100 jaar terug, tot voor de Eerste Wereldoorlog. Tussen de bunkers langs het Bunkerpad liepen vroeger loopgraven zodat soldaten zich onzichtbaar konden verplaatsen. De loopgraven zijn er niet meer, maar de bunkers en de verhalen wel. De app brengt het landschap, cultureel erfgoed en de verhalen hierover tot leven.
 
Downloaden app
De Bunkerpad-app is gerealiseerd door de Provincie Utrecht in samenwerking met andere partijen in het gebied en is gericht op kinderen van acht tot twaalf jaar oud. De app is gratis beschikbaar en te downloaden in de Abellife-app in de appstores van Apple en Google. Kies in de app 'Mijn routes' en klik op 'Alle routes'. Kies 'Bunnik -  Ontdek het Bunkerpad', klik op 'Bekijk Bundel' en download de route. Hierna staat de route onder 'Mijn routes' onder de tab 'Op toestel'.
 
Mooi Linieland
Kijk voor meer informatie op www.mooilinieland.nl

Reageer als eerste
Meer berichten