Open dag Scoutinggroep De Bison

  Verenigingen

Zeist - Ben jij niet bang om vies te worden? Doe dan mee op onze open dag met onze activiteiten en ontdek hoe leuk scouting is! Op zaterdag 19 november staat het bos van Zeist in het teken van uitdaging, sport en spel.

Grijp je kans! Kom tijdens de open dag van Scoutinggroep De Bison tussen 14.00 en 16.30 uur naar de kabelbaan (bij droog weer), doe mee met een survivalbaan, een vuurtje maken en nog veel meer leuke scoutingactiviteiten! Iedereen is welkom om met de enthousiaste leiding een geweldige middag te beleven, dus ook vriendjes, buurjongens en je ouders. 

Je vindt Scoutinggroep De Bison midden in de bossen van Zeist aan het Padvinderslaantje 12. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein aan het einde van de straat 'Boskant'.
 
Over Scoutinggroep De Bison
Scoutinggroep De Bison is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. 
De Bison is de oudste scoutinggroep in Zeist en is de oudste jongensgroep van Nederland (opgericht 21 april 1911). De groep is nog steeds alleen voor jongens.

Jongens kunnen bij De Bison actieve en stoere jongensactiviteiten doen, bijvoorbeeld een kampkeuken bouwen en dan lekker pannenkoeken bakken, van een kabelbaan naar beneden tokkelen, droppings lopen, abseilen, een vuurtje maken en natuurlijk kamperen in de bossen. Scoutinggroep De Bison biedt een veilige omgeving voor hun jongens en een gastvrije scouting voor ouders. Jongens leren bij De Bison om verantwoording te nemen voor hun handelen en samen te werken in teamverband. 

Voor jongens vanaf ongeveer 7 jaar tot 11 jaar zijn de welpen.
Voor jongens van 11 tot 15 jaar zijn de scouts.
Voor jongens van 15 tot 18 jaar zijn de rowans.
Na de rowans is er de stam, dit is de groep voor de volwassen leden. Deze groep komt ook geregeld bij elkaar.

De welpen en de scouts komen iedere zaterdag bij elkaar. De opkomst start om 14:00 u. (scouts), 14.30 u. (welpen) en eindigt om 16:30 u. Daarnaast worden er ook weekend- en zomerkampen  georganiseerd.

Scoutinggroep De Bison
Padvinderslaantje 12, 
3708 BS Zeist
 


 
 

Meer berichten