Logo nieuwsbode-zeist.nl


Marjolein van Echtelt (midden) met bewoonster mevrouw Van der Weide (die gisteren 90 is geworden!) en haar dochter en vrijwilligster Janine.
Marjolein van Echtelt (midden) met bewoonster mevrouw Van der Weide (die gisteren 90 is geworden!) en haar dochter en vrijwilligster Janine.
voorjaarsbijlage

Werken bij zorgorganisatie Warande

  Zakelijk

Wie kan er nu beter vertellen hoe het is om werkzaam te zijn bij zorginstelling Warande dan iemand die er al enige tijd werkt, en alle vestigingen van binnenuit kent? Marjolein van Echtelt (33) weet precies hoe het daar gaat en vertelt er graag en enthousiast over.

Zeist - Eigenlijk heeft Marjolein een kantoorachtergrond. Ze deed na haar eindexamen Havo een opleiding tot management assistent en werkte daarna 8 jaar op kantoor. Maar… het gaf haar eigenlijk geen voldoening. Het kwartje viel toen haar overgrootmoeder werd opgenomen in Bovenwegen, onderdeel van Warande. Ze besefte dat dat was wat ze wilde; werken met ouderen. Ze vroeg een gesprek aan, kreeg inlichtingen over opleidingen en anderhalve maand later werkte ze bij Warande en deed de opleiding (I) Individuele (G)Verzorgende. Dat was in 2009.

Toen ze haar zoontje kreeg, wilde ze niet stoppen. Ze kon in de ''Flexpool'' van Warande terecht. Dat betekent dat ze zelf kon aangeven wanneer en hoeveel uur ze wilde werken, en alleen dan werd ingezet. Zo combineert ze de zorg thuis en de zorg bij Warande.

De opleiding beviel haar; ze leerde nieuwe dingen, en kon de opleiding prima aan. Op alle afdelingen werkte ze een aantal maanden, en ook nu in de Flexpool vindt ze het prettig overal ingezet te worden: De afdelingen Psycho Geriatrie, Long Stay en revalidatie kent ze allemaal.

''Het leukste vind ik het contact met al die verschillende mensen, maar ook de verpleegtechnische handelingen liggen me. Waar ik ook aan het werk ben, ik word door míjn collega's goed ontvangen, en de teams zijn erg leuk..''

Minder blij is ze met de werkdruk: ''Je hebt minder tijd om 1 op 1 wat met de bewoners te doen. We hebben gelukkig veel vrijwilligers, maar meer zouden welkom zijn. Om wat extra aandacht te geven, of om even naar buiten te gaan met bewoners.''

Binnen Warande zijn allerlei opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Marjolein ziet zich er nog wel 30 jaar werken!

Warande zoekt voor haar bewoners op vestigingen in Zeist, Houten en Bilthoven betrokken verpleegkundigen en verzorgenden I.G .Warande biedt een werkomgeving met een goede sfeer, collegiale samenwerking en veel zelfstandigheid. Kijk voor alle vacatures op: www.warandeweb.nl/werken/vacatures

Warande is een zorgorganisatie, die senioren in Houten en op de Utrechtse Heuvelrug woon-, service-, welzijn- en zorgarrangementen biedt. Warande heeft veel voorzieningen in huis: van adviesspreekuur en zorg aan huis tot revalidatie en intensieve verpleging in één van de vestigingen.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten