De catalpa's voor de ingang van Parkflat Beukenhorst.
De catalpa's voor de ingang van Parkflat Beukenhorst.
voorjaarsbijlage

't Goede leven in 'ons' Beukenhorst

  Zakelijk

Advertorial - Het dorp Driebergen huisvest met Parkflat Beukenhorst een wellevende woongemeenschap op de grens met Doorn. "Bijzonder is de plezierige, onderlinge sfeer," zegt Karin Coppelmans, manager van Parkflat Beukenhorst. "De bewoners gaan hier goed met elkaar om en zijn begaan met hun omgeving."

Driebergen - Coppelmans is al 34 jaar in functie bij Parkflat Beukenhorst en ook onder de overige 6 personeelsleden is nauwelijks verloop. "We hebben het naar onze zin," bevestigt zij.

"Dat mensen hier graag wonen, horen en merken we niet alleen, maar dat uit zich ook in verrassende gestes, zoals een nieuwe rode beuk of hardhouten zitbank in het park ter gelegenheid van de viering van een kroonjaar van sommige bewoners. Zij zijn belangstellend, maar laten elkaar vrij.

Ze ontmoeten elkaar en elkaars introducés graag tijdens de tweewekelijkse borrels, de koffieochtenden, lezingen, concerten en andere activiteiten, die de vrijwilligers van Ontwikkeling & Ontspanning (O&O) op touw zetten, maar gunnen eenieder ook rust of elk ander uitje. Enkelen werken nog of hebben een grote sociale en familiekring, zodat zij niet (altijd) bijeenkomsten kunnen bijwonen, maar wie wil en tijd heeft, ondervindt hier veel gezelligheid. Er ontstaan zelfs hechte vriendschappen."

Optimale service

Lang niet alle bewoners maken direct gebruik van alle geboden services. Coppelmans: "Via de receptie is in ieder geval alles bespreekbaar. Zo kunnen we aan de hand van een ingediend lijstje boodschappen laten bezorgen, maaltijden laten brengen en serveren, en thuiszorg regelen. Ook zijn er ansichtkaarten en postzegels verkrijgbaar bij de balie.

Wie wil krijgt bij ons bovendien computerhulp en een vertrouwenspersoon voor zijn of haar bankzaken.

Ook wie de eigen huishoudelijke hulp niet 'meeneemt' van elders, kan daarvoor bij ons terecht. We hanteren korte lijnen. Eigenlijk is onze receptie één veelzijdige vraagbaak, terwijl iedereen hier verder gewoon zelfstandig woont."

De natuur in

In de entreehal ontstaan ook vaak nieuwe contacten. Coppelmans: "Het is er sfeervol én verwarmd. Dat geldt ook voor onze gangen. Winderige galerijen hebben we niet. Hier kan iedereen comfortabel overdekt en zonder jas naar buren of de brievenbus lopen. Voor wie even naar buiten wil, is er een balkon of terras en ons mooie park. Je loopt hier zo de natuur in.''

Veiligheid

''Veiligheid hebben wij hoog in het vaandel en dat uit zich in het nauwelijks voorkomen van criminaliteit. Zo zijn er - naast oplettende medebewoners - goede beveiligingscamera's en een directe lijn met de surveillerende, particuliere Zeister Nachtveiligheidsdienst, kortweg ZNVD, die bij een eventueel alarm binnen 15 minuten ter plaatse is."

Aanvullende diensten zijn de op afspraak te bezoeken, inpandige schoonheidsspecialiste, pedicure en dames- en herenkapper. De woongemeenschap heeft ook een bushalte op korte loopafstand en is gelegen aan de aantrekkelijke 'Bomenroute' (www.de-voetstap.nl). Voor wie van wandelen houdt, heeft de receptie de folder klaarliggen.

Kleurrijk gezelschap

Parkflat Beukenhorst huisvest een kleurrijk gezelschap, volgens Coppelmans. "Telgen uit oude, adellijke geslachten mengden zich hier met selfmade personality's, beeldend kunstenaars en anderen," zegt zij. "De jongeren onder hen wonen soms een deel van het jaar in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk, totdat zij zich permanent vestigen in Beukenhorst. Sommigen kijken ver vooruit en kopen hier al vroeg een onderkomen.
De meeste huidige bewoners hebben een bijzonder leven achter de rug en kunnen daarover fantastisch vertellen. Zo genereren zij aanspraak, ook zonder visite.

Velen zijn nog steeds actief en initiatiefrijk. Vijf van hen vormen het gekozen bestuur van de gezonde Vereniging van Eigenaren (VvE), die dan ook beschikt over een groot oplossend vermogen." Net zoals de bewoners, zijn ook de woningen gevarieerd. "Alleenstaanden kiezen vaak voor een 2- of 3-kamerappartement," zegt Coppelmans.

"Voor echtparen is er echter ook keuze in zeer ruime appartementen met 4 kamers. Zij willen vaak (klein)kinderen kunnen ontvangen of te logeren hebben. Dat brengt voor ons allen extra leven in de brouwerij.

Bezoekers die willen blijven overnachten, kunnen overigens te allen tijde een kamer op onze logeerafdeling reserveren. Deze al decennia frequent ingeschakelde 'hotelfaciliteit' willen wij zeker behouden. Er liggen dan ook al vastomlijnde plannen op tafel voor een aantrekkelijke actualisering van deze voorziening." Kopers kunnen hier verder een waar paleis maken van hun woning en dat gebeurt ook daadwerkelijk. Coppelmans: "Zeker als zij nog jong genoeg zijn om een ingrijpende verbouwing te organiseren. Hoewel sommigen schitterende, grote huizen hebben achtergelaten, zeggen zij af en toe: 'Dit had ik eerder moeten doen'. Ik ben blij dat zij zich thuis voelen."

Persoonlijk contact

Karin Coppelmans is tijdens de Open Dagen aan de Beukenhorst 1a in Driebergen-Rijsenburg persoonlijk aanspreekbaar. Telefonisch is zij te bereiken via (0343-)514127. Meer informatie vindt u ook op de website: www.beukenhorstserviceappartementen.nl

Open huis!

Parkflat Beukenhorst in Driebergen houdt dinsdag 28 tot en met donderdag 30 maart Open Huis. Het comfortabele woongebouw biedt luxe appartementen voor kopers en huurders vanaf 55 jaar. De woningen variëren qua omvang, hebben een hoog serviceniveau en een relatief gunstige marktprijs.

Meer berichten