Pieter van den Hoogenband op zoek naar vitaalste bedrijf Utrecht.
Pieter van den Hoogenband op zoek naar vitaalste bedrijf Utrecht.

Prijs voor duurzame inzetbaarheid werknemers

  Zakelijk

Wat is het vitaalste bedrijf van de provincie Utrecht? Pieter van den Hoogenband gaat op zoek naar de ondernemer die het duurzaamst met zijn werknemers omgaat. De zwemkampioen maakt eind mei bekend wat zich Het Vitaalste Bedrijf van Utrecht mag noemen. Ondernemers uit de provincie Utrecht kunnen zich tot 5 mei inschrijven.

De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Utrecht is voor het bedrijf met een mentaal en fysiek topteam, met veel werkplezier en balans tussen inspanning en ontspanning. De prijs wordt eind mei uitgereikt.

12 provincies

Van den Hoogenband gaat in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. De twaalf provinciale winnaars nemen het aan het einde van het jaar op tegen elkaar in de strijd om de titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017. De winnaar daarvan wordt eind november bekendgemaakt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam.

Omgaan met stress

"Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten", licht Van den Hoogenband toe. "Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers."

Topsporters

Het Vitaalste Bedrijf van Utrecht 2017 mag het stokje overnemen van Matrix Fitness uit Houten. De leverancier van fitnessapparatuur werkt samen met topsporters zoals judoka Henk Grol en personal trainer Radmilo Soda, om de medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden.

Werkgevers uit Utrecht kunnen zich tot 5 mei inschrijven voor de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf via www.vitaalstebedrijf.nl. Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit in hun bedrijf, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn. Naast Van den Hoogenband zitten ook Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie) en Louise Gunning (universiteitshoogleraar Gezondheid en maatschappij) in de jury.

Over Het Vitaalste Bedrijf van Nederland
De zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. De prijs wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar stimuleren daarom ondernemers om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

Meer berichten