Foto: winnaars Business Event gemeente Zeist. Foto: Menno Bausch
Foto: winnaars Business Event gemeente Zeist. Foto: Menno Bausch

Publiek kiest C’est Bon Zeist als beste detaillist

  Zakelijk

Zeist - Namens de organisatie kijkt Valerie Slagboom terug op een geslaagde vierde editie van het Business Event gemeente Zeist. Hier vindt u haar verslag van de avond.

Inspirerende ondernemersverhalen, een prachtige locatie, effectief netwerken  en een enthousiaste betrokken gastheer blijken opnieuw dé ingrediënten te zijn voor een geslaagd Business Event.

9 genomineerden

Na een lange periode van voorbereiding vond maandag 8 mei de vierde editie van ‘Business Event gemeente Zeist’ plaats. Tijdens dit netwerkevenement hebben hoofdsponsors Rabobank Rijn en Heuvelrug en gemeente Zeist, official partner Werring & Schuler administratie en belastingconsulenten, Business Partners en commissieleden podium gegeven aan 9 bedrijven die genomineerd waren voor de titel ‘Ondernemer/Onderneming van het jaar’.

Broekhuis Volvo

Rond 19.15 uur werden de genomineerden voorgereden in prachtige bolides van Broekhuis Volvo Zeist ,voor De Broederkerk, gevestigd aan het Zusterplein te Zeist. Hier werden zij met feestelijk applaus verwelkomd door een ontvangstcomité van alle betrokken businesspartners waaronder directeur bedrijven Rabobank Rijn en Heuvelrug Steven Enneman, Burgemeester Koos Janssen en Wethouder Sander Jansen en de commissieleden. Eenmaal over de rode loper werden zij gastvrij ontvangen door deskundige barista’ s met koffie en thee van Catering Oud London en was er gelegenheid om de genomineerden te feliciteren.

Beknopte uitleg

Gastheer Harm Edens opende enthousiast het programma om 20.00 uur. Na een beknopte uitleg over het officiële programma nodigde hij de genomineerden uit om de zaal te betreden. Een beetje gespannen maar trots betraden zij het middenpad van de sfeervolle kerk onder luid applaus. Nadat de genomineerden vooraan plaats hadden genomen legde Harm op een grappige manier uit hoe men tijdens het Business Event effectief zou kunnen netwerken door middel van de nieuwe applicatie ‘Handshake’.Hiermee kunnen gasten inloggen bij een evenement en zo hun zakelijk ‘match’ zoeken waarmee zij contact willen leggen. Live op het grote scherm kon men zien hoe hij digitaal contact zocht met het aanwezige publiek.

Woortmann notarissen

Harm Edens nodigde juryvoorzitter Jannes Haveman, Woortmann notarissen, uit op het podium voor een interview. De rol en strenge selectie van de voordrachtscommissie en jury werden toegelicht waardoor er werd benadrukt dat het een prestatie is om als genomineerde op het podium te staan. Ook de quick scan van Werring & Schuler kwam onder de aandacht. Annelies Schuler heeft de financiële check uitgevoerd aan de hand van gevoerde gesprekken per genomineerd bedrijf om de jury te ondersteunen.

Spanning

De spanning was inmiddels goed opgebouwd bij de genomineerden en per categorie werden zij op het podium uitgenodigd, werden de bedrijfsfilms getoond waarna Harm hen interviewde. Daarnaast deelde ieder genomineerd bedrijf hun ‘tegeltjeswijsheid’ met het publiek. 'Een goede deal kent 2 winnaars', ‘Je leert meer door te luisteren dan door te spreken’ en ‘een goede relatie is een geschenk’ werden onder andere onder de aandacht gebracht.  Aansluitend gaf juryvoorzitter Haveman per bedrijf een beknopt juryverslag onder begeleiding van pauken en maakte hij de winnaars bekend.

Jonge ondernemer

In de categorie ‘Jonge ondernemer van het Jaar’ reikte Wethouder Sander Jansen, de award uit. Esther Brons-Stikkelbroeck en Bert-Jan van den Akker van Doen Legal en Andrew Snijders van Loftdeur zagen deze gaan naar Bert Lutje Berenbroek van NET2GRID.

Horeca en Detailhandel

Edwin Schreff van C’est Bon kreeg  een Award uitgereikt door Burgemeester Koos Janssen. De Egelantier en La Collina was samen met C’est Bon genomineerd in de categorie ‘Horeca & Detailhandel’.

Pelster Relatiegeschenken

Lex Geerts, voorzitter Zakelijk Zeist Onderneemt, reikte de award uit aan Willem-Jan Geesink van Pelster Relatiegeschenken, winnaar in de categorie ‘Ondernemer/Onderneming van het Jaar’. Pelster Relatiegeschenken was samen met Dijnselburg Fysio sport & training en BPM Company Netherlands B.V. genomineerd.

Publieksprijs

Na deze 3 prijsuitreikingen kregen alle genomineerde bedrijven de kans om mee te dingen naar de Rabo Publieksprijs. Steven Enneman, directeur bedrijven bij Rabobank Rijn en Heuvelrug, gaf aan dat de winnaar van deze prijs deel mag nemen aan een exclusieve ‘Rabo Mini Master opleiding’. Een opleiding gedurende 8 avonden waar de winnaar veel profijt van zal hebben in zijn/haar ondernemende carrière.

Prestigieus mousserend

Terwijl  het aanwezige publiek de mogelijkheid kreeg om te stemmen op zijn/haar favoriet, werden er cadeautassen uitgereikt aan de genomineerden. De goed gevulde cadeautas werd aangeboden door ZPH verpakkingen, gemeente Zeist, Drukkerij de Lithograaf en Woortmann notarissen. Daarnaast kreeg iedereen op het podium een prestigieuze mousserende rosé aangeboden door voormalig genomineerde wijnhandel Geutjes en een feestelijk glas prosecco van Catering Oud London. De spanning was de snijden en al snel werd duidelijk dat C’est Bon de winnaar was van de Rabo Publieksprijs.

Zakenrelaties

Na het officiële programma was er voor ondernemers de mogelijkheid om de genomineerden en winnaars te feliciteren en (potentiële) zakelijke relaties te ontmoeten onder het genot van een heerlijk glas prosecco, aangeboden door Catering Oud London. Deze catering partner van het Business Event zorgde er verder voor dat het de gasten aan niets ontbrak en serveerde heerlijk hapjes. Natuurlijk kon iedereen ook genieten van de lekkere tapashapjes en kwaliteitsnootjes van respestievelijke genomineerden La Collina en C’Est Bon.

Bedankt voor de foto's

Foto’s van deze feestelijke avond zijn te danken aan fotograaf Menno Bausch en te zien via de facebookpagina:

www.facebook.com/businesseventzeist

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden