Pieter van den Hoogenband reikt prijs voor duurzame inzetbaarheid uit
Pieter van den Hoogenband reikt prijs voor duurzame inzetbaarheid uit

Drie ondernemers in finale Vitaalste Bedrijf Utrecht

  Zakelijk

Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Utrecht. De kantoorspecialist, Experius en Xcellent ICT Groep lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt binnenkort bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Utrecht mag noemen.


De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid.


Bij De kantoorspecialist in Veenendaal is dagelijks om 16.00 uur een gezamenlijk fruitmoment. Een eigen fitnessruimte zorgt ervoor dat medewerkers gestimuleerd worden om meer te bewegen. Experius uit Utrecht heeft als motto voor de lunch 'elke week een klein stapje gezonder'. Hun hogere doel is 'een leidend voorbeeld in gelukkig organiseren zijn'. Topsporters inspireren de medewerkers van Experius over een gezonde leefstijl. Dit alles resulteert in een laag ziekteverzuim, namelijk minder dan 1 procent. Bij ICT bedrijf Xcellent in Amersfoort is volop aandacht voor gezonde voeding. Ook beweging wordt gestimuleerd door bijvoorbeeld een hardloopgroep. Verstelbare bureaus zorgen voor een actieve houding en de ruimtes zijn groot en licht. Het welzijn van de medewerkers staat hoog op de agenda.


"Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten", zegt jurylid Van den Hoogenband. "Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers."

Vitaalste Bedrijf van Nederland
De winnaar van Utrecht neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen. De broers Verlind van Zalsman hebben een vitaliteitsprogramma opgezet waarbij werknemers hulp krijgen van een personal coach om hun leefstijl te verbeteren. Het ziekteverzuim daalde van 4 naar 2 procent.

Over Het Vitaalste Bedrijf
De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar georganiseerd. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.
 

Meer berichten