Directeur Jan Duenk krijgt een rondleiding. Het ziet er bijzonder uit, Bij Johannes aan de Montaubanstraat 84. Foto: Asta Diepen Stöpler
Directeur Jan Duenk krijgt een rondleiding. Het ziet er bijzonder uit, Bij Johannes aan de Montaubanstraat 84. Foto: Asta Diepen Stöpler

Bij Johannes nieuwe naam van lunchcafé met cadeauwinkel

  Zakelijk

Voor de lekkerste koekjes en de mooiste cadeaus moet je 'Bij Johannes' zijn. Bij Johannes is de nieuwe plek voor kunst, lunch en cadeaus van Abrona en opent op 1 juni op de vertrouwde locatie aan de Montaubanstraat.

door Asta Diepen Stöpler

Zeist – Johannes is een 'nieuwe, oude bekende' in Zeist. Oude bekende is timmerman Johannes Montauban uit de 19de eeuw. En nu opent juist op 'zijn' Montaubanstraat Bij Johannes, de nieuwe publiekslocatie van Abrona. "Voor de heerlijkste lunches, salades en broodjes of de mooiste serviezen, schilderijen en cadeautjes is Bij Johannes het vertrouwde adres", vertelt Marjan Overheul, medewerker van Abrona.

Flinke verbouwing
Bij Johannes vervangt het voormalige Kunst, Lunch en Cadeau van Abrona. De afgelopen maanden is er flink verbouwd om bezoekers een nog betere beleving te kunnen bieden. Zo is bijvoorbeeld de akoestiek aangepakt, waardoor het er minder snel lawaaiig is. En het lunchcafé en de winkel vormen nu een geheel. "

Beter samenspel

Je kunt vanuit het restaurantgedeelte de winkel in kijken en andersom. Dit zorgt voor meer contact en interactie. De keuken is gemoderniseerd met nieuwe apparatuur en de bar is bekleed met kleurige, zelf beschilderde tegels voor een vrolijke sfeer. Het team, dat gedeeltelijk uit cliënten met een licht verstandelijke beperking bestaat, heeft al reuze veel zin in om Bij Johannes aan de slag te gaan", aldus Overheul.

Lokaal en ambachtelijk

"Het concept rond Johannes Montauban is gekozen vanwege het lokale en ambachtelijke karakter. Echt eten: denk aan zelfgemaakte koekjes en gerechten met ingrediënten uit de eigen moestuin. Echte cadeaus, onder meer keramiek, textiel en kaarsen. Uit het atelier dat vanaf de straatkant nu goed zichtbaar is en waar we graag meedenken over voor u persoonlijk op maat gemaakte cadeaus. En echte mensen, want, zo stelt Abrona, er is voor iedereen een passende plek in de samenleving. Bij Johannes kunnen mensen met een licht verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding volgen. De feestelijke opening is donderdag 1 juni. We nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen", besluit Overheul.
Open: dinsdag-zaterdag 10.00 tot 16.00 uur. Over enkele weken is Bij Johannes ook op maandag open.

Waar komt die naam vandaan?

Johannes Montauban (1782-1876) was timmerman. Hij woonde aan de Muscoviterseheuvelsteeg, die in de volksmond 'Steeg van Montauban' werd genoemd. In 1895 is de naam veranderd in Montaubanstraat. Nu leeft zijn naam voort in Bij Johannes.

Meer berichten