Aardbeien zelfplukdagen

  Zakelijk

Bunnik – De zomer is nu echt begonnen. Het is kersentijd in de Kromme Rijn Streek. En de aardbeien zijn rijp geworden aan de planten. Wat is er nu leuker om zelf je eigen aardbeien te plukken.

Veel kinderen weten niet hoe een aardbei groeit. Daarom start fruitboerderij De Achterdijk in Bunnik op zaterdag 17 juni weer met de Aardbei Zelfplukdagen. Tussen 11.00 en 16.00 uur in de boomgaarden aan de Achterdijk 25 in Bunnik is iedereen welkom. Er is dan ook kersenfestijn en de fruittrein rijdt rond.

Iedereen krijgt uitleg van de fruitteler over de groei en de teelt van de aardbeien. Er wordt uitgelegd hoe je een aardbei moet plukken. Dan krijg je een bakje van de fruitteler dat je helemaal vol mag plukken. Als je klaar bent met plukken krijg je vers sap gemaakt van appels en peren. De fruittrein rijdt op verschillende tijdens rond om te laten zien hoe een fruitteeltbedrijf er uit ziet. De activiteit is voor jong en oud. Kinderen moeten wel onder begeleiding van ouderen zijn.

Kersen en ijs

De kersentijd is op de Achterdijk ook aangebroken. Heerlijke kersen. Er wordt uitleg gegeven over de kersenteelt en er is een proeverij van diverse kersenproducten.

Op het bedrijf is sinds kort een ijsmakerij. Daar maakt de boer van het eigen fruit sorbetijs. Lekker puur zonder geur, kleur en smaakstoffen.
Het terras is open om uit te rusten van het plukken, maar ook om nog even te spelen of een kopje koffie te drinken. Eventueel met een lekker schaaltje kersen. Want het is ook nog volop kersentijd! De aardbeien kun je daarna mee naar huis nemen. In de plattelandwinkel zijn diverse streekproducten verkrijgbaar. Zaterdag 17 juni tussen 11.00 en 17.00 uur is de winkel aan de Achterdijk 25 open.

Andere plukdata via: www.krommerijnfruit.nl
 

Meer berichten