Foto: Aart Advocaat
Foto: Aart Advocaat

Oude stationsgebouw Den Dolder wordt flexplek

  Zakelijk

Woensdag 21 juni vond op station Den Dolder de officiële opening plaats van DenDolderCS. Wijkwethouder Sander Jansen knipte het lint door van het historische stationsgebouw, dat vanaf nu volop in gebruik is als flex- en vergaderplek.

Het leegstaande gebouw tussen beide perrons – in vroeger tijden onder andere bedoeld voor de wachtkamers eerste, tweede en derde klasse – is in de afgelopen maanden volledig opgeknapt en omgetoverd tot een flexkantoor door leden van vereniging DenDolderCS. Deze vereniging zonder winstoogmerk huisvest vooral ZZP’ers die de unieke locatie gebruiken om incidenteel te werken, overleggen, netwerken en zakelijke relaties te ontvangen. Er kan vergaderd worden in de kleine vergaderzaal aan de achterkant, die ook verhuurd wordt aan externe partijen. Er is nog ruimte voor enkele leden.

Onder de naam Netwerk 1e Klasse organiseert de vereniging bovendien eens per maand een netwerkactiviteit, waarmee het oude stationsgebouw weer het kloppend hart kan worden van het dorp en zijn omgeving. Denk bijvoorbeeld aan workshops over ondernemen, Open Coffee, netwerkborrels en informatieavonden. Iedere geïnteresseerde is tegen een kleine vergoeding welkom.

Het ombouwen van het oude stationgebouw tot flex- en vergaderplek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met NS en Prorail. Aan de voorkant van het kantoor is ook de wachtkamer in ere hersteld en is eindelijk een koffiekiosk geopend, waar treinreizigers iedere ochtend tot 11:30 kunnen genieten van koffie en snacks.

Tekst: Anna van Dijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden