Logo nieuwsbode-zeist.nl


De 2e generatie aan het roer: zoon Marc Diks en dochter Ilse Engelberts-Diks.
De 2e generatie aan het roer: zoon Marc Diks en dochter Ilse Engelberts-Diks.

Innovatief Zeister familiebedrijf Diks lanceert schade app

  Zakelijk

Zeist - 70% van de brommer- en motorrijders gaat op stap zonder het Europese schadeformulier bij zich te hebben. Bij automobilisten is dat 32%. En dat terwijl bijna 80% van de automobilisten wel eens een schadeformulier heeft in moeten vullen. Dit zijn enkele uitkomsten van het onderzoek dat 112Schade deed onder ruim 1000 respondenten naar dit onderwerp. Van de ondervraagde groep zou 70% bereid zijn een app te gebruiken ter vervanging van het schade-formulier. Om deze reden lanceert 112Schade de Schade App, een app die het Europees schadeformulier vervangt.
"Dat een schadeformulier anno 2017 nog van papier is, is natuurlijk heel ouderwets" , zegt Marc Diks, bedenker van de Schade App. "Bovendien biedt de app een aantal aanvullende mogelijkheden die met het traditioneel formulier niet mogelijk zijn. Denk aan het toevoegen van foto's en het direct inlichten van je verzekeraar."
De Schade App is een officieel schadeformulier dat wordt geaccepteerd door alle verzekeraars in Nederland en Europa. Na het downloaden van de Schade App via de AppStore of Google Play vul je alvast je profiel en verzekeringsgegevens in zodat je in geval van schade alles bij de hand hebt. Bij schade werkt de app handig en snel. Een checklist helpt de gebruiker niets te vergeten. Vervolgens wordt het formulier via de app rechtstreeks aan de verzekeraar gestuurd.
Een extra mogelijkheid van de Schade App is de mogelijkheid om rechtstreeks de kosteloze verhaalservice 112Schade in te schakelen. Dit is interessant voor mensen die tijdens een verkeersongeval, door toedoen van een ander, materiële -of letselschade oplopen. De kosten voor het verhalen van de schade zijn voor 112Schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Indien van toepassing ontvangt de benadeelde 100% van de verhaalde schade.
Diks Verzekeringen is in 1970 in Zeist opgericht door vader Paul Diks. Inmiddels is het bedrijf in handen van de 2e generatie: zoon Marc Diks en dochter Ilse Engelberts-Diks. Diks Verzekeringen heeft altijd innovatief willen zijn. Zo begonnen zij in 1990 als eerste met het aanbieden van oldtimer verzekeringen. En in 1997 werd de website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee was Diks Verzekeringen een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2013 werd Diks genomineerd voor de Generali innovatieprijs voor een nieuw product: de occasiongarantie. En ook in 2014 werd het bedrijf genomineerd voor die prijs. Ditmaal voor de website geennee.nl, waarbij de missie is om iedereen verzekerd te krijgen bij een reguliere maatschappij. Na in 2012 112Schade te hebben opgericht, komt Diks nu in 2017 met de Schade App ter vervanging van het Europees Schadeformulier.

schade-app.nl

Reageer als eerste
Meer berichten