Logo nieuwsbode-zeist.nl


Op economisch vlak doet Bunnik het prima!
Op economisch vlak doet Bunnik het prima!
Bunnik

Bunnik is een van de economisch best presterende gemeenten

  Zakelijk

Bunnik - Het college van burgemeester en wethouders van Bunnik is enthousiast dat hun gemeente  is aangemerkt als een van de economisch best presterende gemeenten van Nederland. Bunnik komt in een onderzoek van weekblad Elsevier en bu-reau Louter uit op de elfde plaats. "Die goede score danken we aan de innovatieve kracht van onze ondernemers en onze strategische ligging in de regio Utrecht, vlakbij het Utrecht Science Park", aldus wethouder Economische Zaken Jorrit Eijbersen.

"Bunnik heeft een goed ondernemersklimaat", weet Eijbersen. "De ondernemers in onze gemeente – van multinational, start up tot midden- en kleinbedrijf – nemen tal van initiatieven. De gemeente probeert die waar mogelijk een plaats te geven. Ook hechten we aan onze goede relatie met de lokale ondernemersvereniging BHIK. Daardoor kunnen we onze strategische ligging succesvol uitbouwen." 

Werken aan bereikbaarheid

De fraaie notering van Bunnik is geen reden om achterover te leunen. "Ik zie het als een aansporing om onze positie te versterken en kansen te grijpen", zegt Eijbersen. "We moeten nu investeren in de toekomst van onze gemeente en onze regio." Dat wil het college doen door flinke stappen te zetten op drie gebieden, zoals ook aangegeven in de Strategische Agenda die de gemeente vorig jaar omarmde.  

Allereerst wil Bunnik de regio helpen een aantal mobiliteitsproblemen op te lossen. "Het onderzoek onderstreept nogmaals hoe belangrijk onze bereikbaarheid is voor ons economisch succes. Dat zie je ook terug in de hoge noteringen voor een aantal buren." Nieuwegein staat op plaats 4 in de Elsevier top-50, de gemeente Utrecht op plaats 9 en Zeist op 16. "Het is de gezamenlijke opdracht van iedereen in de regio om te zorgen dat onze wegen niet dichtslibben en dat we andere oplossingen vinden dan alleen maar meer as-falt leggen."

Recreatie en toerisme

Het college ziet verder economische kansen op het gebied van recreatie en toerisme. Binnen de gemeente-grenzen liggen de twee grootste forten van de Waterlinie en restanten van de Romeinse Limes. Zowel de Waterlinie als de Limes staan op de nominatie om werelderfgoed te worden. Bunnik is daarnaast heel zuinig op zijn open groen landschap dat uitloopt in de Utrechtse Heuvelrug. Eijbersen: "We denken dat natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars onze gemeente in de toekomst veel vaker gaan ontdekken."

De gemeente wil verder de komende jaren flink groeien, door vooral ten westen van de kern Odijk huizen te bouwen. Ook dat zal voor een economische impuls zorgen, waarbij de groei de dorpse kwaliteit van de kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven zal versterken. Eijbersen voegt toe: "Daarmee houden we niet alleen de hoge klassering van Bunnik vast, maar ook die van onze buren en van de regio Utrecht."
 

Reageer als eerste
Meer berichten