RDZ-korfballer Wietze Weerdmeester in sporthal Dijnselburg.
RDZ-korfballer Wietze Weerdmeester in sporthal Dijnselburg. Stan Bos

Wietze Weerdmeester op kampioensjacht met RDZ

14 november 2023 om 11:46 Korfbal

ZEIST Korfballer Wietze Weerdmeester (20) knokte zich dit seizoen in de basis bij RDZ. Met de Zeister korfbalclub heeft hij één doel: het kampioenschap.

Wietze Weerdmeester is een echte clubjongen. Op de dinsdagavond van de afspraak heeft hij net de E-pupillen getraind. Zijn eigen team, de B1 van RDZ, neemt hij daarna onder handen om vervolgens de wedstrijd van het midweekteam van de Zeister korfbalclub te fluiten. Om af te sluiten met een training van het eerste, waar hij zelf in speelt.
Zo groeide hij uit tot een heuse RDZ’er, iemand die het familiegevoel waardeert bij de vereniging waar iedereen elkaar kent. ,,Dat vind ik heel leuk”, zegt de bijna 21-jarige korfballer desgevraagd. ,,Als je op zaterdag bij RDZ rondloopt, zie je oudgedienden en kinderen. Alles loopt door elkaar.”
Weerdmeester doorliep zelf de jeugdopleiding, maar was in zijn tienerjaren niet bezig met een plek in het eerste. Pas in de A1, toen hij een goed seizoen doormaakte, ging hij er naartoe werken.
Eigenlijk was hij een jaar geleden al dicht bij een plek in de hoofdmacht. Een van de routiniers stopte, een andere vaste waarde koos in eerste instantie voor een nieuwe hobby. Weerdmeester zag zijn kans schoon, maar trainer Maikel van de Kleut maakte een andere keuze. ,,Daar was ik het niet mee eens, omdat ik mezelf ver genoeg vond om het aan te kunnen. Ik baalde ervan. Met Maikel heb ik er veel over gesproken. Hij gaf aan dat hij meer routine nodig dacht te hebben in het team.”
Weerdmeester bleef niet hangen in zijn teleurstelling. Toen de kans dit seizoen kwam, gaf Van de Kleut hem wél de mogelijkheid om zich te laten zien. Met Dirk Hoogstraten knokte hij zich in de ploeg. Weerdmeester is een jaartje ouder, verder en volwassener in zijn spel. Het vertrouwen dat zijn trainer in hem heeft, betaalt hij uit. ,,Het gaat best lekker. Ik leef er wel voor. Ik vind het leuk om wedstrijden in de Korfbal League (hoogste niveau, red.) en van het Nederlands team te kijken.”
De derdejaars student logistiek management geniet van zijn sport, die niet zelden moet vechten tegen een imago uit vervlogen tijden. Onterecht, vindt Weerdmeester. ,,Korfbal staat te boek als een sport waar je de helft van de tijd stilstaat. Dat klopt niet. We zijn een intervalsport. Je bent veel in beweging als je aanvalt of verdedigt. Het spel is redelijk snel en vraagt veel inzicht om iemand vrij te spelen. Tegenstanders kunnen je het moeilijk maken. Ruimte vinden om doelpunten te maken, maakt het spel juist mooi.”



ZAALCOMPETITIE 

Zaterdag begon RDZ aan de nieuwe zaalcompetitie met een zege bij Hebbes. Het doel in de derde klasse is duidelijk. ,,Kampioen worden. Dat hebben we ook zo uitgesproken. We speelden in de voorbereiding op het zaalseizoen een toernooi in Huizen met diverse tegenstanders uit onze poule. In de finale wonnen we met vijf doelpunten verschil van Koveni. De stip aan de horizon? Als ik kijk wat we in het team hebben lopen, hoop ik dat we over vier jaar in de tweede of misschien wel eerste klasse spelen. Het is mijn doel om daar als team naartoe te groeien. Eerst maar dit seizoen de titel pakken. Daar moeten we keihard voor werken.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie