Afbeelding
Eigen foto Saestum

Gelijkspel Saestum tegen TOV

14 april 2024 om 10:50 Voetbal

ZEIST Na drie overwinningen op rij speelde Saestum zaterdag gelijk tegen TOV. In de eerste helft had de ploeg uit Zeist het al moeten beslissen. In de tweede helft was een gelijkspel gerechtvaardigd.

Al na één minuut knalde Nick Garia een bal van dichtbij op de lat. Hierna volgde een kopbal van TOV die net over ging. Halverwege de eerste helft ging een schot van TOV erin en stond de ploeg in het rood met 0-1 achter. Gelukkig kon Saestum in de aanval die volgde de gelijkmaker scoren. Een goede actie van Jurre van Droffelaar kwam terecht bij Tycho Roose. Met een geplaatst schot zorgde hij voor de 1-1.

Saestum ging door en was in het tweede gedeelte van de eerste helft heer en meester. Dit resulteerde in grote kansen. Jurre prikte de bal een keer net naast, maar de grootste kansen waren voor Lamin Ceesay die meerdere keren alleen voor de keeper verscheen. De snelle aanvaller kon deze kansen echter niet omzetten tot doelpunten.

De tweede helft begon wederom met een kans voor Lamin. De goed spelende keeper van de bezoekers stond echter in de weg en dus moest Saestum nog even wachten op een voorsprong. Die kwam er even later alsnog nadat een voorzet van Tycho bij de tweede paal werd ingekopt door spits Daan Schmeink. Saestum had daarna door moeten pakken, maar miste voor de goal de scherpte. Hierna sloeg het spelbeeld om.

Saestum was het kwijt en TOV ging aanvallender spelen. De thuisclub werd slordiger en TOV begon steeds meer mogelijkheden te krijgen. Halverwege de tweede helft werd een voorzet van de zijkant door TOV binnengeschoten, 2-2. In het laatste gedeelte van het tweede bedrijf ging het spel heen en weer. Beide ploegen gingen voor de overwinning, maar er werd niet meer gescoord.
Ondanks het gelijke spel staat Saestum toch bovenaan in de derde periode nadat Olympia verloor van Loosdrecht.

Volgende week de belangrijke wedstrijd in en tegen Eemnes.

Het verslag is van teammanager René van Eck.