SV Zeist op koers voor periodetitel

12 november 2023 om 07:29 Voetbal

VEENENDAAL. / ZEIST SV Zeist pakte zaterdag in VV Veenendaal drie punten. Het verslag is van Evert Terpstra.

Het eerste kwartier voerde Veenendaal de boventoon. Met veel inzet verschenen ze een paar maal gevaarlijk voor het Zeist-doel. De paarswitten probeerden er voetballend uit te komen maar dat lukte onvoldoende. Gelukkig had Marc er goed het oog in en wist een paar schoten onschadelijk te maken.

Zeist kwam langzaam onder de druk vandaan. Na een half uur kon Fikri el Ouahabi zich losmaken vanzijn tegenstanders en met een prachtige voorzet bediende hij Dean van Someren. Deze wist de bal vakkundig aan te nemen en vervolgens de keeper te verschalken, 0 – 1.

Na de rust probeerden de Veenendalers met lange ballen hun voorwaartsen te bereiken, maar omdat deze ballen lang onderweg waren en niet altijd zuiver, kon onze achterhoede ze makkelijk onderscheppen.

Twee verschillende speelstijlen, want de Zeistenaren wisten met goede combinaties van achteruit de voorhoede te bereiken. Door goed doorzetten van Fikri kwam hij voor de goal en kon de keeper zijn schot niet goed verwerken waardoor Levi van Rossum de terugspringende bal, in de 70 e minuut, in het netje kon prikken. 0 – 2.

Zeist had daarna het betere spel en kwam nauwelijks meer in gevaar. Veenendaal had in de eerste helft veel energie verbruikt waardoor ze op het laatst krachten te kort kwamen en moeite hadden de Paars-witten bij te houden. Door een snelle aanval over rechts en een strakke teruggetrokken voorzet naar binnen kon Dean in stelling gebracht worden. Hij liet deze kans niet onbenut en met een droge knal bracht hij de (verdiende) eindstand op 0 – 3.

Op naar de volgende wedstrijd, de derby tegen FZO. Bij winst is SV Zeist periodekampioen.