Kevin de Liefde.
Kevin de Liefde. Soester Courant

Jonathan heeft opvolger voor coach Rob Zomer binnen

6 januari 2024 om 20:37 Voetbal

ZEIST Derdeklasser Jonathan uit Zeist heeft Kevin de Liefde gestrikt als nieuwe hoofdtrainer. De 43-jarige coach uit Zeist tekent voor één seizoen met de optie voor nog een jaar en volgt Rob Zomer op die na zes seizoenen vertrekt.

De Liefde is geen onbekende van de club. Hij speelde er jarenlang in de hoofdmacht als centrale verdediger en was er ook aanvoerder. Na zijn actieve carrière begon zijn pad als hoofdtrainer bij Saestum (Zeist), om vervolgens naar AFC Quick 1890 (Amersfoort) en Hees (Soest) te verkassen. Saillant detail: Hees is koploper in de derde klasse C en heeft vier punten meer dan nummer twee Jonathan. Over drie weken is het Hees - Jonathan.

SNEEUWBAL

Nadat Zomer in november aankondigde na het seizoen te vertrekken, kwam er een sneeuwbal op gang. Jonathan kreeg een stuk of vijftien sollicitaties binnen. Daarin is een eerste shifting gemaakt, vertelt Christiaan Driessen, voorzitter van de voetbalcommissie. ,,Vijf namen bleven over. Drie mensen voerden de eerste gesprekken. Die laatste vijf namen zijn gepokte en gemazelde trainers. Uiteindelijk bleven er twee over. Eensgezind kwam Kevin daaruit naar voren. Hij past naadloos in ons profiel.”

Driessen beseft dat met het terughalen van een ‘clubman’ als hoofdtrainer de verwachtingen hoog zullen zijn. ,,Daar loopt Kevin niet voor weg. Hij vindt het een schitterende uitdaging.” In hoeverre de Zeister trainer de stofkam eens door de selectie kan halen? ,,Dat heeft Rob de afgelopen jaren ook gedaan. Bovendien denk ik dat Kevin er ook de stofkam doorheen gaat halen. Hij past perfect, is het deksel op de pot. Onze ambities passen bij elkaar. Ons doel is om binnen vijf jaar in de eerste klasse te spelen en daarna binnen vijf jaar nog een keer te promoveren.”

Achter de schermen gaat Jonathan de komende periode invulling geven aan de rest van de staf en invulling van de selectie voor komend seizoen.

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie