Bijna honderd kerkleden uit zes kerken en van De Wittenberg deden mee met het volleybaltoernooi van Sola Gratia.
Bijna honderd kerkleden uit zes kerken en van De Wittenberg deden mee met het volleybaltoernooi van Sola Gratia.

Interkerkelijk volleybaltoernooi

16 april 2024 om 16:41 Volleybal

ZEIST Met een lezing uit de brief van Paulus aan de Efeziërs en een gebed begonnen bijna honderd leden van protestantse kerkelijke gemeenten zaterdagavond aan de tweede editie van een interkerkelijk volleybaltoernooi. Het is een initiatief van de jongerenclub Sola Gratia, onderdeel van de Bethelgemeente die kerkt in de Nieuwe Kerk aan de Boulevard.

‘By grace alone’, staat op de rug van de zwarte T-shirts van de leden van Sola Gratia, ‘alleen door genade’. Voor aanvang van het toernooi in de sporthal van Den Dolder delen ze de laatste instructies uit, de spelregels van het volleybal worden voor de zekerheid nog een keer doorgenomen en een van de leden leest voor uit de Bijbel. Dan trekken de zestien teams ten strijde. 

Het zijn er weer vijf meer dan vorig jaar, toen het toernooi voor het eerst een brede opzet kreeg, vertelt Margje Kooiker, die de jongerengroep wekelijks op zaterdagavond mag begeleiden. ,,Vroeger was het een toernooi van de club tegen teams van de kerkenraad. Vorig jaar deden we een oproep aan andere kerken om ook mee te doen. Daar was meteen veel belangstelling voor. Dit jaar doen zes kerkgenootschappen uit Zeist mee, en een delegatie van De Wittenberg. Sporten is heel verbindend, dit is een mooie manier om in contact te komen met andere jongeren. Op de oproep reageerden ook veel volwassenen. Voor de jongeren is dat fijn: het geeft ze het gevoel ‘wij worden gezien’.’’

De zestien teams kwamen van de PKN-gemeenten Bethel, Pniël, De Bron en Zeist-West/Noorderlicht, de Christelijk Gereformeerde Kerk en Evangelie Gemeente Zeist en leefgemeenschap De Wittenberg. 

Het team Zeist-West versloeg in de spannende finale een team van de Bethelkerk en neemt de wisselbeker over van de Pniëlkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie